Welkom op onze blog. Hier kan je het doen en laten in en rond ons gezin volgen. Omdat wij nog al een grote familie hebben, kan iedereen op deze manier een beetje up to date blijven. Veel leesplezier !

woensdag 4 augustus 2010

Mei 2010

4 mei

Maandag en dinsdag was het gewoon school en lekker warm dus na school nog ff buiten gespeeld.

Woensdag was het ook lekker warm!
Eerst samen buiten onze woensdagse cheesburger opgesmuld.
Verder nog een middagdutje gedaan en om 16.40 zijn we naar het zwembad vertrokken. Gelukkig goed op tijd vertrokken want we stonden eerst aan het adres van de vereniging inplaats van het zwembad.
Gelukkig kwamen we nog op tijd aan voor ons aan te melden.
Zoë kreeg een badmuts en we mochten naar de kleedkamer.
Ze zag haar eerste 'zwem'les volledig zitten tot ik niet meer mee verder ging.
De juf nam haar al wenend over en ik heb mij dan maar meteen uit te voeten gemaakt.
Ik ben dan gaan staan op het balkon dat speciaal gemaakt is om te kijken naar de zwemmertjes en toen Zoë daar aan kwam was ze gelukkig al gestopt met wenen.
Dan gingen ze samen met de juf douchen en dan begon de les. Ons dametje had wel geen zin om de eerste 2 oefeningen mee te doen ... Daarna zei de juf iets tegen haar (wat weet ik niet) en dan maakte ze precies een klik en vanaf dan deed ze ondanks haar watervrees de oefeningen wel flink mee. Achteraf zei ze dat het tof was en morgen opnieuw flink ga meedoen (dat word dus nog afwachten!).


Klik op foto voor groot formaat


Klik op foto voor groot formaat


Klik op foto voor groot formaat


Vrijdag had onze papa de eerste vergadering voor Ter land ter zee en in de lucht en is Wendy mij dan gezelschap komen houden.


Vrijdag hebben we ook toestemming van de boekhouder gehad om een nieuw project te starten dus voorlopig meer dan werk genoeg.


Zaterdag zijn we rinchting De Klinge gegaan voor Tom zijn verjaardagsfeest. Even aperitieven en dan zijn we naar een binnenspeeltuin geweest. Dat was natuurlijk tof voor de kindjes! Daarna nog lekker gedineerd en eigenlijk veel te laat thuisgekomen!
Er was een evenement in onze straat met heel veel lawaai dus Zoë had toch nog niet kunnen slapen. Om 22u ging de muziek stiller en kon ons meisje dan in bed. Gelukkig was ze braaf en genoot ze ervan dat ze zo lang had mogen opblijven.


Klik op foto voor groot formaat


Maar ook onze papa heeft zich geamuseerd!


Klik op foto voor groot formaat


Zondagmorgend lekker geluierd, we gingen normaal naar scoutsorama maar het regende pijpenstelen. In de namiddag zijn Tom en Wendy nog langstgekomen en in de late namiddag scheen de zon even en zijn we nog ff naar de kermis geweest.
Toen begon het te regenen ... en regenen en regenen. We waren allemaal klets maar dan ook kletsnat, niets was nog droog!


11mei

Vorige week maandag werd bekend gemaakt wie de prijs had gewonnen met het moederdag spel van Marjan. Ik was derde!


Woensdag was het de tweede zwemles. Zoë heeft heel de tijd gejammerd. Ze deed wel alle oefeningen mee!


Juf Roxanne zegt dat ze gewoon effe moet aanpassen maar dat ze de oefeningen wel flink doet!


In de hal staan zo van die draaimachienes waar je een euro in moet steken en dan valt er zo een balletje uit met speelgoed of een snoepje. Ze wou dan zoiets maar dan moet ze eerst zonder jammeren de zwemles doorstaan.


Werken voor een beloning!


Dus deze week gaat ze alles zonder traantjes doen zegt ze!


Donderdag na school is ze nog bij Jarno gaan spelen en vrijdag bij Lieke.


Zaterdag heeft ze ook met Lieke buitengespeeld, papa heeft hier in huis verder gewerkt en ik lag in de zetel met migraine.


Zondag was het moederdag, eerst samen lekkere koffiekoeken gegeten.
Ik kreeg men kadootje. Een zelfgeschilderd bloempotje gevuld met iets dat zeer goed ruikt!


Klik op foto voor groot formaat


Daarna nog wat buitengespeeld met Lieke en smiddags heeft onze papa pannekoeken gebakken. Lieke is dan mee komen eten en in de late namiddag zijn we samen naar Mano Mundo geweest.


Klik op foto voor groot formaat


Klik op foto voor groot formaat


De kindjes konden daar een tekening maken voor de kindjes in Afrika.
De 2e tekening (schilderij) links onder is die van ons meisje!


Klik op foto voor groot formaat


17 mei

Maandag zijn we voor de allereerste keer naar de opera geweest. Aida ... en het was een hele nieuwe ervaring!


Dinsdag morgend moest ik effe naar het ziekenhuis.


Woensdag morgend ook en dan was het snel middag. Dan was er de 3e zwemles en ik had beloofd dat Zoë een snoepje mocht draaien als ze flink de les mee deed. Alles ging goed, en een enthousiaste Zoë deed alle oefeningen flink mee. Zo flink dat ze zelfs rond liep om opnieuw aan de beurt te zijn. Maar lopen in een zwembad komt niet goed ... En daar viel ze, recht op haar achterhoofd ... Ik zag dat ze zich sterk hield maar na enkele seconden zag ik haar gezichtje vergaan en kwamen de tranen. Gelukkig nam de juf even de tijd om haar bij zich te nemen en te zien of alles in orde was. Het had vele erger kunnen uitdraaien. Na een kleine pauze deed ze gelukkig weer flink mee en uiteraard mocht ze daarna zo een snoepje draaien!


Donderdag was het een feestdag en zijn we naar Bellewaarde geweest.


Klik op foto voor groot formaat


Klik op foto voor groot formaat


Klik op foto voor groot formaat


Klik op foto voor groot formaat


Wendy en Tom zijn ook meegeweest en we hadden een hele fijne dag!


Vrijdag zijn we nieuwe schoentjes gaan kopen voor Zoë, we waren een schoen verloren van het vorige nieuwe paar en natuurlijk vonden we die dan savonds terug.
Nu heeft ze 2 paar nieuwe nieuwe schoenen :-)


Zaterdag heeft was het goed weer en heeft Zoë bijna de hele dag buiten gespeeld bij Lieke.


Dsc_0806_small 
Zondag zijn we naar een vliegtuighapping geweest samen met Lieke en haar broertje en ouders.


De meisjes zijn echt goede vriendinnetjes geworden!


Samen hebben we een leuke namiddag gehad!


Dsc_0762_small_2


Foto0102


25 mei

Vrige week ben ik bijna de hele week thuisgeweest. Een logo ontworpen en aan het wachten op de bestelde software voor onze nieuwe webshop die tot nu nog steeds niet geleverd is. Vrijdag is het feestmarkt in onze straat en zouden we de buitenwereld graag tonen wat we juist doen. Nog heel wat werk voorde boeg dus.

Woensdag was het weer zwemles, deze keer niet gevallen en heel flink meegedaan. Ze leert ook dat water in de oogjes niet zo erg is en probeerd dan ook daarvoor niet meer te wenen! Vandaag hadden ze voor het eerst een 'echte' oefening, niet een speelopdracht. Ze moesten met een zwemplankje drijven op het water en een drijvende buis onder het middel. Ze deed dat zonder enige problemen mee. Gelukkig want ik dacht dat ze dat niet zonder boe of ba ging doen. Zou ze dan toch van haar vrees vanaf aan het geraken zijn? Woensdag neem ik men fototoestel nog eens mee als ik het niet vergeet.

Vrijdag is Lieke na school mee neer ons thuis gekomen. En s'Avonds zijn we daar lekkere pannekoeken gaan eten! Zoë kan nu s'avonds al eens iets langer opblijven zonder de volgende dag vervelend te zijn en dat is dus wel plezant!

Zaterdagmorgend is onze papa nog gaan werken en hebben wij vanachter op tpaddeke gezeten. Zalig weertje was het!

s'Middags moesten we naar de Schorre, verjaardagsfeestje van een buurjongetje! Hiep hiep hoera, 1 jaartje!

s'Avonds als Zoë in bed lag zijn wij nog bij buren in de tuin gaan zitten tot middernacht. Leuk dat de babyfoon zo ver geraakt!

Zondag is nonkel Chris hier koen helpen. Een halve gang heeft al een gyproc plafond!
Wij (Zoë en ik) hebben dan in de namiddag zalig buiten genoten van het zonnetje, in de voormiddag is Zoë gaan spelen bij kindjes uit de straat.

 DSC02023

Om 16u ging nonkel Chrisnaar huis en moesten wij ons klaarmaken voor familiefeest.
Wat werd er gevrierd? Mijn 25 e verjaardag (29 mei), nonkel Chris zijn verjaardag (28 mei) en de verloving van n. Geert en t. Marleen. Bedankt allemaal voor de kadootjes!

Zoë genoot wel van de lekkere coctail :)


Maandagmorgend iedereen naar t.Marleen thuis. De papa's werkten aan hun bootje voor Ter land ter zee en in de lucht, DSC02156 19 juni is het zover! En de mama's en de kindjes zaten gezellig in de tuin en iedereen smulde smiddags de lekkere resten van het familiefeest op.

Daarna werden we verwacht in Berendrecht. Een vriendenbezoekje bij Danny en Kim. Erg gezellig en s'avonds lekker gegeten! DSC02204
Daarna moest Zoë op tijd gaan slapen want het was daarna weer een gewone schooldag!

We hebben enorm veel nieuwe foto's, maar die staan allemaal in ons fotoalbum!
 
 
 


31 mei

Vorige week was het sportweek in school. Elke morgend starten met kleutergym. Dinsdag een wandeling. Woensdag is het sowiso al turnen. Donderdag was het fietsdag en vrijdag sportdag.

Het zwemmen woensdag ging heel goed.

Vrijdag ben ik naar de kapper geweest. Het was dan ook feestmarkt in onze straat en de ideale moment om aan iedereen te tonen wat wij eigenlijk doen.

Zaterdag was het schoolfeest. Eerst gezellig gaan picknicken.

DSC02305

Dan waren er een paar optredens gaande van kleuters tot de grootsten, een welness parcours. Op onze bloten voeten moesten we in verschillende bakken stappen en voelen met onze voeten. Daarna een heerlijke voetmassage,  dan voelen met een pluim en dan kleuteryoga. Nog een lekkere marokaanse muntthee en een lavendel koekje en dan als afsluiter nog een lekker stuk watermeloen.

DSC02464
DSC02489  

s'Avonds was er mijn verjaardagsfeest met vrienden en dat was erg gezellig.

Zondagmiddag pannekoeken gebakken tot grote vreugde van ons Zoë.

Tom en Wendy warenblijven logeren en zo hebben we nog een gezellige zondag gehad!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten